Author Archives: pescalu

Perimet e duhura për të gjitha stinët

English Italian Kam marrë një shkrim nga Spesa 2.0 ku lista e perimeve  është e ndarë sipas muajve. Kam shtuar versionet shqip dhe anglisht. Unë ju kujtoj se konsumimi i perimeve sezonale ndihmon për të ulur ndotjen e mjedisit (konsum … Continue reading

Posted in Akuaponike | Tagged , , , | Leave a comment

Zend Framework Uploadify Extension

English Italian Zgjerim interesant i Zend Framework për t’u marrë me ngarkimin e dokumenteve me library jQuery Uploadify. http://gondo.webdesigners.sk/zend-framework-uploadify-extension/

Posted in Zend Framework | Tagged , , | Leave a comment

Apache Lucene Eurocon Barcelona 2011:
Prezantimet e publikuara

English Italian Mbi 300 pjesëmarrës kanë arritur në një ndër qytetet më të bukura të Evropës, që të marrin pjesë në një konferencë dy-ditore ku u shfaqen  shumë prezantime interesante Search + Big Data: It’s (still) All About the User … Continue reading

Posted in Data mining | Tagged , , , , , | Leave a comment

MoMA Botanicalls shfaqë punën e koleksionit të përhershëm

English Italian MoMA (për ata që nuk e dinë është i famshmi Muzeu i Artit Modern) ka miratuar shtimin e Botanicalls në koleksionin e tij të përhershëm. Projekti përdor të njejtin chip të Botanicalls Arduino dhe lejon një ndërveprim midis … Continue reading

Posted in Arduino | Leave a comment

Redis 2.4: Ulje mbresëlënëse në përdorimin e memories

English Italian Robert Schultz, botoi një post me një krahasim të përdorimit të memories në mes Redis Redis 2.2 dhe 2.4 Lidhja në artikullin origjinal. http://cosmicrealms.com/blog/2011/10/03/massive-decrease-in-memory-usage-with-redis-2-dot-4/

Posted in NoSQL | Leave a comment

Si të përdorni MongoDB me Amazon Web Services (EC2)

English Italian Prezantim interesant se si të përdorim MongoDB me shërbimet Amazon cloud computing

Posted in MongoDB | Tagged , | Leave a comment

Akuaponika, module të ndryshme

English Italian Nga një detaj të shkurtër të çdo moduli për t’u përdorur në një sistem të akuaponikës – Moduli i përmbatjes Mund të bëhet në fushë të hapur, në tokë, zakonisht duke përdorur një serë, në këtë rast duhet … Continue reading

Posted in Akuaponike | Tagged , , , | Leave a comment

Cilat bimë mund të përdoren në akuaponikë?

English Italian Këtu kemi një listë të shkurtër të bimëve që ne i përdorim në sistemin tonë të akuaponikës (nuk ka renditje të veçantë) Domate Arugula Kungullesha Barishtë e qepëve (chive) Speca Lakërishtë Majdanoz Sherebelë Borzilok Kastravecë Marule Bizele Patëllxhan … Continue reading

Posted in Akuaponike | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Provoni membase dhe ju nuk do të dëshironi të përdorni më memcached

English Italian Nuk e di nëse keni përdorur ndonjëherë memcached për të shpejtuar faqet e internetit tuaj, si një zgjidhje të mirë, por kur ju filloni të keni disa serverë, ndodhë që nganjëherë memcache të jetë i kufizuar. Kohët e … Continue reading

Posted in datacenters, NoSQL, Sistemi scalabili | Tagged , , , , , | Leave a comment

Tutorial: Krijo harta interaktive me Polymaps, dhe TileStach MongoDB

English Italian Hans Kuder, nga Goalfinc ka botuar tre mësime për të mësuar përdorimin e MongoDB, PostgreSQL / PostGIS, dhe JavaScript për të ndërtuar harta interaktive: Pjesa 1: Qëllimet dhe pjesët e ndërtimit Pjesa 2: Të dhënat gjeografike, PostGIS, dhe … Continue reading

Posted in MongoDB, NoSQL | Tagged , , , , , | Leave a comment